Вие сте тук: Home > Рошковци > Начални стоматологични съвети при грижата за устната хигиена на котките

Начални стоматологични съвети при грижата за устната хигиена на котките

Основни техники при грижата за устната хигиена на котките

Какво е важно за поддържането на изрядно дентално здраве на вашата котка и намаляването на необходимите посещения при стоматолога?

Домашните грижи са от първи по значимост! Въпреки че малък процент от котките имат отлично дентално здраве, без грижите за устната им хигиена в домашни условия, те много лесно развиват зъбен камък, гингивити и пародонтоза.
Зъбите на котката се нуждаят от почистване и упражнения. Почистването на зъбите премахва зъбната плака и бактериите, прави се с цел предотвратяването на зъбен камък и намаляването на количеството вредните бактерии, които могат да преминат към венците.Относно упражняването на зъбите, то се прави с цел запазване на здравата свежа тъкан, която заобикаля здравите зъби. Това помага за предотвратяване на загуба на зъбите и намалява джобовете, които се образуват между зъбите и венците, където могат да се събират зъбен камък и бактерии.
Съществуват доста начини за грижа за устата на котката ви от вкъщи. В зависимост от личността на вашата котка и толерантността, и способността ви за предоставяне на такъв вид грижи.
 
Миене на зъбите с четка: Миенето с четка за зъби е най-добрият метод, за почистване на нейните или неговите зъби. Повечето котки могат да бъдат научени да им се измиват зъбите, ако вие постепенно ги запознаете с метода. Въпреки това, преустановете за известно време обучението, ако усетите, че котката ви е изключително агресивна или склонна да ви ухапе. Използвайте паста за зъби, направена специално за котки има такива с вкусове на морски дарове, птици, черен дроб и много други. Важно условие, което е хубаво да спазвате, е да не използвате човешка паста за зъби – тя ще разстрои стомаха, а флуорът може да бъде токсичен. Миене на зъбите на вашата котка може да изглежда трудно или дори малко глупаво на пръв поглед. Вашата котка може и да не бъде развълнувана от идеята, но това е изключително важно за в бъдеще и трябва да се направи. Може да отнеме няколко седмици, докато котката ви приема измиване на зъби. Вървете бавно и бъдете търпеливи. С времето ще видите как котка ви започва да приема процеса за нещо нормално и част от ежедневието, ще бъде изключително доволна след миене на зъбите, трябва просто да работите с котката си всеки ден, в това се крие успеха :)
 
Ето и обобщено в стъпки какво да правите за да ви позволи вашата котка да и миете зъбите:

Как да мия зъбите на котката си, основни техники, грижа за котки от рошковци.ком Улучете правилния вкус паста за зъби на вашата котка, поставете първо малко количество от пастата на пръста си и оставете котката да я оближе или в помощ ще ви е това, какви предпочитания за храна има.

Как да мия зъбите на котката си, първи стъпки относно грижата за вашите котки от рошковци.ком Научете котката си постепенно да свикне с чувството да има нещо сложено в устата си. Поставете малко количество от вече избраната подходяща паста за зъби на върха на пръста си и го втрийте над горните кучешки зъби на вашата котка. Постепенно всеки ден увеличавайте повърхността върху която нанасяте от пастата, това помага изключително много за привикването на котката.

Как да мия зъбите на котката си, какво да правя, правилната грижа за вашата котка от рошковци.ком Започнете да запознавате котката си с четката за зъбите. Поставете малко количество от пастата върху четката за зъби и позволявайте на котката си да ближе малко по малко.

Как да мия зъбите на котката си, специалистите за това как да се грижим за котки си, roshkovci.com След като вече е минало известно време, започнете да измивате външната част на зъбите с четката за зъби.

Стоматологични диети: Диети като Purina DH или Royal Canin DD са доказани в подобряване на денталното здраве. Едро смляното брашно в голяма степен насърчава дъвченето и упражнява зъбите. Структурата на едро смляното брашно е добре формулирана и помага в изтъркването на налепите по зъбите по време на хранене. И двете диети осигуряват всички хранителни вещества от които се нуждае вашата котка, така че диетите могат да бъдат сухата част от диетата на вашата котка или можете също да ги смесвате в друга храна.
 
Гелове, грижа за устната кухина: На пазара има гелове, който намаляват отлагането на плака, помощни средства предотвратяващи възпалението на венците и неутрализиращи лошите миризми в устата. Добре е геловете да гледате да съдържат таурин, който да е съчетан с цинк и така да убива бактериите с което се и предотвратява появата на лош дъх в устата, а венците стават по-непропускливи за бактериалните токсини. Обикновено се нанася количество колкото грахово зърно върху пръста или с памучен тампон и се втрива върху външните области на венеца над горните зъби от всяка страна на устата. Използвайте ежедневно за постигане на най-добри резултати.
 
Забележка: При тежки проблеми в устната кухина и след стоматологични интервенции е добре в геловете да се съдържа и големи количества от витамин C, който помага за бързото възстановяване на тъканите.

Восъчни уплътнители: Превантивна мярка, незадължителна. Използването става като се нанася от восъка по външните части на зъбите на котката. Восъкът значително намалява задържането на плака и образуването на зъбен камък, като се създава невидима бариера, която пречи на бактериите да се прикрепят към зъбите на вашата котка, както над, така и под венеца. Нанасянето веднъж седмично от восъка е напълно достатъчно за поддържането на защитен слой срещу бактериите. Можете да се съчетаете използването на восъка и с използването на четка за зъби.

 
За повече информация относно денталното здраве на вашата котка,
моля свържете се нас
.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Коментарите по тази публикация са забранени.

Top